top of page
Driving School

פסילת רישיון נהיגה

פסילת רישיון נהיגה הינה תופעה נפוצה ומוכרת.

דיני התעבורה כוללים תקנות ופקודות לצד סנקציות שונות על פי חומרת העבירה.

רבים מהנהגים לא מודעים לכך, היות וההחלטות יכולות להיות שונות בין בתי המשפט השונים בארץ, גם אם עוסקים באותה עבירה. לכן, חשוב להעסיק את שירותיו של עורך דין המתמחה בענייני תעבורה הבקי בכל ההיבטים המשפטיים של פסילת רישיון נהיגה.

 

באילו מקרים נפסל רישיון הנהיגה?

פסילת רישיון נהיגה הינה בין הסנקציות החריפות ביותר. בהתאם לזאת, גם העבירות שיובילו לקבלת פסילת רישיון נהיגה יהיו חמורות, לרבות: נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים, נהיגה בקלות ראש, מעורבות בתאונת דרכים, חציית צומת באור אדום ואי מתן זכות קדימה. עבירות אלו ואחרות נחשבות לעבירות תנועה חמורות שיש בהן כדי לסכן חיי אדם ועל כן ניתן באמצעות הליך

של שימוע לפסוק במיידי פסילה מנהלית לרשיונו של נהג, התקפה בין 30 ל 90 יום.

 

האם ניתן לערער על פסילת רישיון נהיגה?

כמובן שניתן. עורך דין מקצועי ומנוסה בתחום התעבורה יוכל לעזור בערעור על ההחלטה של פסילת רישיון נהיגה. ההליך בו עורך דין מגיש בקשה לבית המשפט לבטל את החלטתו של קצין המשטרה יכול ויביא לידי ביטול החלטת קצין המשטרה. כלומר, השבת רישיונו של הנהג לאלתר. לחילופין ישנם גם מקרים בהם יקוצרו ימי הפסילה מטעמים שונים.

 

באלו מקרים יכול שוטר לפסול רישיון נהיגה במקום?

 

נהיגה לאחר שתיית אלכוהול או שימוש בסמים. החשד יאושש בשני שלבים; שלב ראשון, ע"י בדיקה באמצעות מכשיר נשיפון ובמידה ותצא תוצאה שבה יש אינדיקציה חיובית לאלכוהול הרי שאז  נעבור לשלב השני, בו תתבצע בדיקת "ינשוף" לפיה יקבע, באמצעות נשיפה של הנהג לתוך מכשיר, מהו אחוז האלכוהול בגופו. במקרים מסוימים תבוצע בדיקת דם. 

נהיגה במהירות מופרזת

נהג שלא נתן זכות קדימה בצומת או חצה צומת באור אדום כאשר היתה באפשרותו יכולת לעצור בזמן לפני החצייה. 

אלה הם רק חלק מהמקרים בהם יוכל קצין המשטרה לקבל שתי החלטות: הראשונה, לבצע פסילת רישיון נהיגה מיידית למשך 30 ימים. השניה, לתפוס (או בשפה השגורה – להחרים) את רכבו ל-30 ימים. כאמור, החלטה כזו  תתאפשר רק לאחר קיום הליך שימוע.

אלה הם רק חלק מהמקרים בהם יוכל קצין המשטרה לקבל שתי החלטות: הראשונה, לבצע פסילת רישיון נהיגה מיידית למשך 30 ימים. השניה, לתפוס (או בשפה השגורה – להחרים) את רכבו ל-30 ימים. כאמור, החלטה כזו  תתאפשר רק לאחר קיום הליך שימוע.

פסילת רישיון לנהג ללא רישיון – הייתכן?

בהחלט ייתכן. פסילת רישיון נהיגה תיתכן גם במקרים בהם לנהג אין רישיון נהיגה או רישיון נהיגה שאינו בתוקף. במצב זה תיכנס הפסילה לתוקפה לאחר חידוש הרישיון או הוצאת הרישיון. נהג ,אשר נמצא נוהג לאחר שבית המשפט גזר עליו פסילת רישיון מלנהוג, עלול לקבל גזר דין הכולל ענישה משמעותית, כגון:  מאסר, מאסר על תנאי, פסילה רישיון נהיגה, פסילה על תנאי וקנס.

 

זקוקים לייעוץ בתחום התעבורה? צרו קשר עימי קשר עוד היום.

השאירו פרטים לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית ותיאום פגישה ראשונית ללא כל התחייבות

 
 
bottom of page