top of page
ורד חן

נהיגה תחת השפעת אלכוהול בקרב בני נוער

פסילת רישיון היא הגבלה קשה מנשוא. עבור אנשים רבים, חוסר היכולת בניידות הוא קריטי, במיוחד לאור ההשלכות המגיעות לאחר קבלת הרישיון בתום תקופת הפסילה. חשבתם שקיבלתם את הרישיון בחזרה לאחר הפסילה והסיפור הסתיים? כדאי שתחשבו שוב.

החוק במדינת ישראל מחמיר ביותר עם מקבלי הרישיון לאחר הפסילה, במיוחד בשנים הראשונות לאחר כניסת הפסילה לתוקף. גם חברות הביטוח נזהרות מאוד ורואות בחומרה מקרים של פסילות רישיון.

רבים סבורים כי ההגעה למצב של פסילת רישיון דורשת מאמץ ניכר וחוסר תשומת לב בולטת, אולם, עבירה של מהירות מופרזת ואפילו במעט מעל המותר, עשויה לגרום לכם לפסילת רישיון כמעט מיידית.

נהיגה תחת השפעת אלכוהול בקרב בני נוער

האם ישנה דרך לקצר את זמן הפסילה?

בדרך כלל לא, אך באמצעות עורך דין מקצועי בתחום התעבורה אשר מנוסה בנושאים כמו פסילת רישיון נהיגה ותחומים כמו חידוש רישיון נהיגה לאחר פסילה, ישנן פירצות אשר ניתנות לשימוש לצורכי קיצור חודשי הפסילה, ובמקרים אחרים יכול עורך הדין לסייע בהקטנת הקנס שהצטרף אל הדוח בעקבות העבירה.

ערעור בדבר פסילת רישיון, קיצור רישיון או הקטנת קנס, ראוי להתבצע עם עורך דין המתמחה בדיני התעבורה, כתוצאה ממקרים רבים בהם הקנס והעונש מכפילים את עצמם במקרים של ערעורים שנדחים. מדוע? בתי המשפט לענייני תעבורה מלאים עד אפס מקום בתיקים, דיונים וערעורים, ובית המשפט משתדל לצמצם עד כמה שניתן את כמות הערעורים הבלתי מוצדקים.

קיימים מקרים לא מעטים של ערעורים מוצדקים שהוצגו באופן שגוי - ונדחו. ערעור על ידי עורך דין לענייני תעבורה ימנע מקרים של הגדלת הקנס במקרה של ערעור, והחשוב מכל - מגדיל את הסיכוי למזער את הנזק שנגרם בערכאה הראשונה ולהביא לדוגמא, לצמצום תקופת הפסילה.

עורך דין מקצועי אמיתי יתן לכם את המידע המלא והאמין ביותר, ובמקרים בהם אין כל סיכוי להצליח בהגשת הערעור, ימליץ לכם להימנע ממשפט חוזר.

מהו תהליך חידוש רישיון הנהיגה לאחר שלילה?

קבלת רישיון נהיגה לאחר שלילה יתאפשר באופן הבא:


אם הפסילה הגיעה בעקבות שימוע של קצין משטרה, הרי שהנהג יחזור למשטרה עם תום תקופת הפסילה ויקבל בתחנת המשטרה את רישיונו.

  • אם רישיון הנהיגה נפסל ע"י משרד הרישוי בשל ריבוי עבירות וצבירת נקודות, הרי שאז הרישיון יוחזר במשרד הרישוי .

  • אם רישיון הנהיגה נפסל בעקבות החלטה שיפוטית, חלה על הנהג חובה ראשית להפקיד את רישיונו במזכירות של בית המשפט. בתום תקופת הפסילה עליו לגשת למשרד הרישוי, בו הוא אמור לקבל את רישיונו חזרה.


37 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page