top of page
Beer Cheers

נהיגה בשכרות

 

נהיגה בשכרות או תחת השפעת אלכוהול (ההבחנה משתנה בהתאם לריכוז האלכוהול שהתגלה בבדיקה) היא פעולה מסוכנת,אשר מעבר לסכנה בקבלת סנקציות בדמות זימון לבית משפט, יכולה גם לגרום לנהג, במידה ויורשע, לפסילת רישיונו למשך תקופה ארוכה.

 

לצד זה, אפשרי כי הנאשם יקבל מאסר על תנאי ואף מאסר בפועל.

כל מקרה כמובן ייבחן לגופו, והוא תלוי במידה רבה בחומר החקירה המצוי באותו הליך משפטי, בנסיבות,

בעברו התעבורתי של הנהג ומעוד שיקולים נוספים.

 

מאחר ועבירת נהיגה בשכרות היא בין העבירות החמורות (ולראיה, דרישה מכוח תקנת התעבורה לפסילת רישיון הנהיגה מינימום של שנתיים) חשוב מאוד להסתייע ולהתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום התעבורה.

נהיגה בשכרות - מהי הרמה המותרת של האלכוהול בזמן הנהיגה?

הדרישה העקרונית היא, כי בדגימת אויר בינשוף לא יימצא ריכוז של אלכוהול בליטר אחד של אויר נשוף יותר מ 240 מיקרוגרם שנקבע בתקנות התעבורה. לציין, כי בפועל מייחסים עבירה של נהיגה בשכרות, כאשר ריכוז של אלכוהול בליטר אחד של אויר נשוף הוא 290 מיקרוגרם ומעלה.

 

מבחינת רבים כמות האלכוהול המותרת יכולה להיות משקה אחד, בירה אחת או כוס יין אחת. יחד עם זאת, אין הגדרה ברורה על פי החוק כמה בדיוק מותר לשתות טרם הנהיגה. השפעת האלכוהול תהיה שונה בין אדם לאדם, כאשר על אדם אחד כמות אלכוהול תשפיע באופן קיצוני ואילו על אדם אחר לא תהווה השפעה כלל. חשוב לדעת כי גם כמות קטנה במיוחד של אלכוהול עשויה לגרום לכם להיכשל בבדיקת השכרות, גם אם התבצעה בדיקת ינשוף. 

מהו העונש על נהיגה בשכרות או תחת השפעת אלכוהול?

העונש ישתנה בהתאם למקרה, ויכול להתבטא באופנים שונים: פסילת רישיון, פסילה על תנאי, מאסר על תנאי, מאסר וקנס כספי. הדבר שונה ומשתנה בהתאם למקרים ,לתגובות הנהג בעת הבדיקה, עברו התעבורתי, ובעיקר מבחינה משפטית - האם יש או אין כשלים ראייתיים בחומר החקירה.

 

נהגתי תחת השפעת אלכוהול אבל איני שיכור. מה הדין בעניין זה?

 

גם אם הנהג אינו שיכור אך נמצא בבדיקה שנערכה לו ריכוז גבוה של אלכוהול מעל למותר, דינו יהיה כדינו של נהג שיכור. העקרון הוא שלא משנה מה התחושות שחש הנהג. מה שרלוונטי זה הבדיקות שנעשות לנהג ע"י השוטר והממצאים האובייקטיביים, שהרי אין לנהג יכולות לאמוד במדויק את מידת השפעת האלכוהול שצרך על מהירות התגובה ושיקול הדעת, גם אם הוא חש עירני לחלוטין.

השוטר רשם לי דו"ח ללא בדיקת ינשוף. מה עושים?

 

כלל, בדיקת שכרות תתבצע על ידי מכשיר הינשוף אשר בודק את ריכוז האלכוהול בגופו של האדם. זוהי הדרך היעילה ביותר לבדוק את המצאות האלכוהול. אפשרות נוספת הינה בדיקת דם, והיא תתבצע במקרה של חשד לצריכת סמים מסוכנים. בד בבד עם בדיקת הינשוף, שוטר מחוייב לבצע בדיקות נוספות, כגון: בדיקת תגובותיו של הנהג, המיקוד שלו, יכולת הריכוז, אופן הדיבור ואופן ההליכה.

סימנים של בלבול ו/או סחרור די בהם כדי לעצור נהג ולפסול את רישיונו גם ללא בדיקת הינשוף.

 

נהגתם בשכרות וקיבלתם זימון לבית המשפט? מרגישים שנעשה לכם עוול?

זקוקים לייצוג משפטי מקצועי בבית הדין לענייני תעבורה?

 

צרו עימי קשר עוד היום או השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם לשיחת ייעוץ ראשונית

ובדיקת נתונים פרטניים לפי המקרה האישי שלכם.

 
bottom of page